Информация за Гандия

Гандѝя е град в Испания, разположен в администативна област Валенсия, на приблизително 60 км южно от града Валенсия. Населението му наброява около 75 000 жители.

Градът притежава едно от най-големите пристанища на Средиземно море и на това се дължи неговият търговски и туристически разцвет.

През годините на средновековието в Гандия живее известната благодорническа династия Борхия, чиито най-дълбоки следи в историята на Европа остават през Ренесанса. Представители на легендарната фамилия през вековете са папа Инокентий X, фаталната жена Лукреция Борхия, извънбрачна дъщеря на папа Александър VI, Франсиско де Борха, генерал на Йезуитския орден.

В Гандия са обособени две основни туристически зони – в едната се намират паметниците с историческо значение и търговските пазари, а в другата е разположена плажната ивица. Двете зони са отдалечени една от друга с цел летните почивки от ежедневните посещения на забележителности да бъдат разграничени.

В града има множество нощните клубове, които обаче са концентрирани в бреговата част на Гандия.
Местоположение на Гандия
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах