Информация за Гренада

Град Гранада се намира в Южна Испания. Разположен е в подножието на планината Сиера Невада, при сливането на трите реки Бейро, Даро и Хенил. Нещо повече, градът отстои само на час път от средиземноморското крайбрежие. Населяван е от приблизително 230 000 души.

Гранада е известна туристическа дестинация в Испания, подходяща най-вече за културно-познавателен туризъм. Тук могат да бъдат разгледани различни културни обекти, напомнящи за дългата история на града. Най-емблематично за Гранада е съчетанието на християнска, мюсюлманска и еврейска архитектура.

Най-известната забележителност в града е крепостта „Алхамбра“, която е считана за най-добре запазената сграда в Европа, представяща архитектура на Маврите. Построена е в средата на XIV век. Друг интересен обект е дворецът „Ел Хенералифе“, който представлява лятна резиденция на султаните на Гранада от династията на Насридите.
Поради голямата си историческа и културна стойност, и двата обекта са включени в списъка на ЮНЕСКО.

Забележителности в Гранада разгледай всички
  1. Алхамбра - Испанската крепост
Местоположение на Гранада
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах