Информация за Ибиса

Ибиса е средиземноморски остров, един от Балеарските острови, част от областта Каталуня. Главните големи градове на острова са Ибиса, Санта Еулалия дел Рио и Сан Антонио Абад.

Сведения за острова датират още от времето на финикийците, които разширяват търговските си пътища към съседните острови чрез пристанище. На каталунски името на острова звучи като “Евиса”, но въпреки това по-широко разпространено е кастилското наименование Ибиса.

Ибиса е изключително примамлива и атрактивна туристическа дестинация за любителите на безспирните партита поради легендарния бурен нощен живот. Тук,на острова, се намират много от най-популярните нощни клубове на земното кълбо — най-големият клуб в света “Privilege”, титулярят по мащабни водни партита “Es Paradís”, известният с пяна приключенията и танците – “Amnesia”. “Space”, “Pacha”, “Eden”, и ”DC10” пък са предпочитана локация за почитателите на електронната музика, хаус и транс.

Всяко лято много световно известни диджеи избират Ибиса за мястото, на което да представят най-модерните си бийтове и сетове. Много популярна забележителност тук е Café del Mar, където стотици хиляди хора ежедневно се наслаждават на залеза под звуците на чувствена испанска музика.

Островът е в списъка на ЮНЕСКО. Това предпазва от комерсиализация уникалните и единствени по рода си природни обекти като “Пръстът на Господ“ в заливът Бенирас.

На остров Ибиса има статуя на Христофор Колумб, тъй се носи легенда, че именно това е едно от предполагаемите места, на които би могъл да бъде роден великият откривател.
Местоположение на Ибиса
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах