Информация за Ла Манга дел Мар Менор

Ла Манга дел Мар Менор представлява дълга около 24 км ивица земя, чието име в превод от испански означава “Раят между две морета”. Това име произлиза от разположението на ивицата - от западната страна се намира солената лагуна Мар Менор, а от източната страна е Средиземноморието. Двете морета са свързани чрез канал.

Първите сведения за локацията идват от финикийците. Кралете на Мавритания построяват именно тук своите летни резиденции за отдих.

Уникалното в това райско кътче е природата – флората и фауната. Върху пясъка растат свежи цветя, растения, зелена трева, които с еволюцията са се приспособили към живота в морето.

Ценителите на морските дарове и деликатеси могат да изпаднат в еуфория от богатото изобилие на скариди, змиорки, кефал, аншоа, писия, платика.

Ла Манга дел Мар Менор е едно от най-популярните места за практикуване на водни спортове. Курортът се посещава от туристи целогодишно, благодарение на топлия климат и прекрасните плажове.
Местоположение на Ла Манга Дел Мар Менор
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах