Информация за Мадрид

Една от най-високо разположените столици в Европа, Мадрид, е икономическият, финансов и административен център на Испания.

Градът е разположен в централната част на страната. Той е най-големият в Испания, с население от над 3,2 милиона души. Мадрид е трети по големина град (и по площ и по население) в ЕС.

Като повечето столици, Мадрид също е една от основните туристически дестинации в Испания. Градът привлича с множеството културни, исторически, архитектурни забележителности. Някои от най-известните забележителности в града включват: катедралата на Алмудена, Кралският дворец, Централният площад в Мадрид, вратата Алкала и много други. Градът е богат и на музеи, като сред най-посещаваните са Прадо, Рейна София и Тюсен-Борнемиса. Туристите могат да се наслаждават и на множество фонтани и паркове. Докато сте на посещение в Мадрид, ако имате възможност не пропускайте да се насладите на фламенко представление или да наблюдавате бой с бикове. А всички любители на футбола могат да си направят разходка до стадиона Сантяго Бернабеу.

А за всички любители на книжното дело ще споменем, че към края на месец май в мадридския парк Ретиро се организира ежегоден панаир на книгата. Събитието продължава около 2 седмица и е най-прочутият книжен базар в страната.

Забележителности в Мадрид разгледай всички
  1. Музеят Прадо, Мадрид
  2. Мадрид
  3. Музей на изкуствата Кралица София, Мадрид
Цени в Мадрид
Съвети при пътуване в Мадрид разгледай всички
Местоположение на Мадрид
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах