Информация за Монсерат

Монсерат е първият официален природен национален парк на територията на Испания. Намира се в областта Каталуния, в посока северозапад от Барселона.

Тук се намира и най-святото кътче в Каталунска област - манастирът Монсерат, изграден в началото на XI век в прослава личността на Дева Мария. В сградите на религиозния храм живеят почти 100 монаха и пилигрими. Любопитното за Монсерат е, че зад стените на манастира могат да се видят религиозни шедьоври на Ел Греко, Зурбаран, Караваджо, както и ранни разработки на Пикасо.

В природния парк се намира и малката дървена скулптура на Черната Богородица, наричана от местните жители Ла моренета и считана от тях за покровителка и пазителка на областта Каталуня.

До Монсерат може да стигнете по четири начина – с кола, железница, кабинкова въжена линия или пеша. Какъвто и начин за предвижване да изберете, несъмнено ще бъдете удивени от невероятните природни пейзажи, които изобилстват на територията на парка.
Местоположение на Монсерат
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах