Информация за Ронда

Ронда е е град в испанската провинция Малага, в рамките на автономната област Андалусия, разположен е на ръба на каньон. Населението му е около 35 000 жители.

Ронда се намира в планински район на приблизително 800 м надморското равнище. През града тече река Гуадалевин, която го разделя на две части.

Това е родния град на известният енциклопедист Ибн Аббас Фирнас, живял през IX век, който е бил изобретател, инженер, пилот, лекар, поет и музикант.

Ронда е известен като меката на тореадорството. Именно тук се намират първата арена за бикове, построена в края на XVIII век, паметникът на известния бикоборец Педро Ромеро и музеят, посветен на боевете с бикове.

Градчето често е било посещавано от Ърнест Хемингуей и Орсън Уелс, които прекарвали летата си тук и търсели вдъхновение сред красотата на природата и завладяващата атмосфера.

В Ронда е създадена прочутата испанска китара със шест струни, без която например би било невъзможно да звучи музика за фламенко.

До Ронда лесно може да се стигне чрез магистрала или с железопътен транспорт от Алхесирас и от Кордоба.
Местоположение на Ронда
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах