Информация за Сан Лоренцо де ел Ескориал

Град Сан Лорензо де ел Екориал се намира в Централна Испания. Разположен е само на около 45 км северозападно от Мадрид. Често е наричан „Горен Ескориал“ (El Escorial de Arriba), за да се различава от съседното село „Ел Ескориаал“. Градът е населяван от приблизително 17 000 души.
Градът има добре развита туристическа индустрия и търговия, като близостта на столицата е от голямо значение – повечето туристи, отседнали в Мадрид, посещават селището в рамките на еднодневна екскурзия.

В Сан Лоренцо де ел Ескориал могат да бъдат видени различни паметници на културата. Но без съмнение най-значимият забележителност за града е едноименният манастир. Обектът е бил построен между 1563 и 1584, като е служил за основно политическо седалище на Испанската империя при управлението на Фелипе II. Внушителният архитектурен ансамбъл крие зад стените си кралски дворец, манастир и библиотека. С построяването му се обединяват на едно място функциите на два важни обекта, съществували самостоятелно до тогава – гореспоменатият манастирът и ловната хижа на краля – „Ла Фреснеда“.

Поради голямата си архитектурна и историческа стойност, архитектурният обект е включен в списъка на ЮНЕСКО.
Местоположение на Сан Лоренцо де Ел Ескориал
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах