Информация за Сан Себастиан

Сан Себастиан e курорт, разположен в Бискайския залив. Всъщност Сан Себастиан е испанското му наименование, а името му на баски звучи Доностия. Дори пълното му официално име е Доностия-Сан-Себастиан, но разговорно се нарича или само с едното си име, или само с другото. Населението му наброява около 180 000 жители.

Поради океанския си климат, Сан Себастиан е най-дъждовният град в местността.

Една от най-привлекателните забележителности тук е заливът Ла Конча, което на испански означава “Мида“, който се отличава с невероятната си природна форма и красивия девствен плаж.

На заливът е кръстена и престижната награда “Златна ръковина“, която ежегодно се връчва на мащабен и престивен кинофестивал в града.

Друг известен фестивал, провеждащ се от над 45 години в Сан Себастиан, е реномираният празник на джаз музиката “Джазалдия”.

Празникът на града се отбелязва на 20-ти януари, когато църквата почита паметта на Сан Себастиан. Тогава по всички улици на града се понася весела и звучна мелодия на барабани.
Местоположение на Сан Себастиан
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах