Информация за Тарифа

Тарифа е град, намиращ се на южното крайбрежие на Испания, в областта Андалусия. Градът е разположен в Коста де ла Круз („брегът на светлината”), в близост до Гибралтарския проток, а на отсрещния бряг е африканският континент и Мароко. Тарифа е най-южната точка на Европа. Днес градът е населен от 17 736 жители.

Географският нос (Пунта де Тарифа) разделя Средиземно море от Атлантическия океан, които се свързват пред входа на града. Там се намира и фарът на Тарифа, на най-тясното място на Гибралтарският проток. Отсрещният африкански бряг се намира само на 14 км.

Любопитен факт е, че от името на града произлиза и финансовият термин тарифа, тъй като тук за пръв път арабите са започнали да събират такси от пътуващите търговци между двата континента. Днес на това място са запазени знакови исторически сгради като църквата „Свети Матей” от началото на XVI в., замъкът до пристанището и църквата „Св.Богородица”.

Крайбрежието на Тарифа е популярно сред уиндсърфистите и любителите на хвърчила, тъй като силата на вятъра тук е много голяма. Най-южната част на Европа е подходяща и за наблюдение на мигриращите птици, по-специално на щъркелите, които прелитат над протока през есента и пролетта.

Недалеч от града се намира природният парк Сиера де Касорла, а в околностите се отглеждат маслинови плантации, което превръща Убеда в един от най-големите производители на зехтин в областта.
Местоположение на Тарифа
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах