Информация за остров Тенерифе

Вулканичният остров Тенерифе е най-големият и най-населеният от групата на Канарските острови. Той е и най-населеният остров на Испания. Разположен е в Атлантическия океан, северозападно от Африка, на около 100 км. от брега. Населяван е от приблизително 900 000 души, а столица е градът Санта Крус де Тенерифе.

Тенерифе е световноизвестна туристическа дестинация, главно поради наличието на прекрасни условия за морска почивка. Посещаван е от над 5 милиона туристи годишно. Островът може да се похвали с над 67 км. плажна ивица, като един от най-известните плажове е Ел Медано. Повечето плажове от северната страна на острова са каменисти, с черен пясък, докато от южната страна са разположени плажове с по фин и чист пясък.

Друга природна забележителност на острова е Националният парк Тейде, който включва огромен вулканичен кратер с обиколка 48 км. Тук се намира и едноименният връх, който е най-високият в Испания – 3718 м.

Ежегодно, през февруари, тук се провежда и известният карнавал на Санта Крус де Тенерифе, който е считан за вторият най-голям международен карнавал, след този в Рио де Жанейро.
Местоположение на Тенерифе
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах