Информация за Сарагоса

Сарагоса е град в Испания, намиращ се в североизточната част на страната, столица на автономния район Арагон. Разположен е в долината на река Ебро, на място, където се вливат притоците на реките Уерва и Гайего. С населението си от 670 000 жители градът заема пето място в страната.

Сарагоса изобилства с културни забележителности и старинни сгради. Eмблематична за града е Базиликата ”Нуестра Сеньора дел Пилар”, която е посветена на Дева Мария и Исус. Друго знаково здание е дворецът Алхаферия, който е крепостен замък от XI в. и е украсен с мавърски декоративни елементи.
Катедралата Ла Сео е построена върху стар римски форум и е неповторима със смесицата си от няколко архитектурни стилове – барок, готика, неокласицизъм и мудехар.

Знаков за града е Университетът на Сарагоса, който е основан през 1542 г. и е един от най-старите в света. Днес в него се обучават над 40 000 студенти.

Покрай бреговете на река Ебро има големи участъци с велосипедни алеи и просторни паркове, което прави мястото любимо за посещение от местните и туристите. Сарагоса е притегателен център и за любителите на изобразителното изкуство, тъй като тук, на китната улица "Морериа” е живял и творил великият художник Франсиско Гоя.
Местоположение на Сарагоса
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах