Информация за Стокхолм

Стокхолм е една от столиците, осигуряващи изключително добър стандарт на живот на своите граждани. Високият стандарт неименуемо се усеща и от туристите в града.
Столицата на Швеция е разположена на 14 острова, намиращи се в южната част на източното крайбрежие. Населението на града наброява около 864 000 души, което го прави най-многолюдният в страната. Интересен факт е, че 22% от населението на страната живее в рамките на градската агломерация, като броят на жителите надхвърля 1.3 милиона души.

Стокхолм има изключително добре разви конгресен, бизнес и градски туризъм, като културни и архитектурни забележителности не липсват. Едно от най-известните места за посещение в столицата е Старият град, още познат като Гамла Стан. Други важни обекти включват Кралкският дворец, дворецът Дротнингхолм и Кметството. Стокхолм е изключително богат на музеи, като на територията му се помещават на 100. Едни от най-известните са Националният музей, Васа музей, откритият музей Скансен и други. А всички любители на природата могат да се насладят на тишината и спокойствието на Националния парк Tyresta, който се намира само на 20км от центъра на града.

За всички, които все още се чудят дали да посетят града, ще споменем, че заради липсата на тежка индустрия, Стокхолм е известен и като един от най-чистите метрополиси в света.

Забележителности в Стокхолм разгледай всички
  1. Музей Васа, Стокхолм
  2. Гамла Стан, Стокхолм
Цени в Стокхолм
Съвети при пътуване в Стокхолм разгледай всички
Местоположение на Стокхолм
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах