Информация за Аютая

Аютая е столица на Сиам (Тайланд) в продължение на около 400 години – от 1350 година до средата на 18 век. През 1767 г. градът е сринат до основи в резултат на бирманско нашествие и оттогава насам за столица е обявен Банкок. Аютая е била избрана за столица по стратегически причини: тя е заобиколена от всички страни от реки и изкуствени канали, които действат като естествени бариери срещу съседните Бирма и Лаос.

В северозападната част на центъра на града са разположени кралският дворец и параклис - политическото и духовно сърце на царството. Царете на Аютая влагали богатството на кралството в строителство на храмове и религиозни паметници, както и за развитие на изкуствата.

Историческият парк в града е една от най-големите му забележителности. Състои се от четири храма - Ват Пра Рам, Ват Пра Си Санпет, Ват Махатат и Ват Ратчабурана - Кралският дворец, и от Ват Монкхон Бопит, в която се пази една от най-големите статуи на Буда в цял Тайланд. Много от археологическите находки от руинната местност около Аютая, са изложени в Чао Сам Прая - Националният музей на града.

Забележителности в Аютая разгледай всички
  1. Храмът Уат Чаоуатанаран
Местоположение на Аютая
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах