Информация за остров Пукет

Остров Пукет се намира в южен Тайланд и е една от най-популярните туристически дестинации в югоизточна Азия. Площта на Пукет е 540 кв. км, а населението му е около 500 000 души. Град Пукет е най-големият град на острова.

Островът е богат на природни ресурси. Районът се слави с идеални условия за селско стопанство и представлява пъстроцветна тропическа гледка. Има няколко дълги и широки плажни ивици и същевременно високи и непроходими планини, които на места се врязват в морето. Релефът много напомня този на Хавай.

Пукет е самостоятелна провинция. Той е отделен от сушата от тесен морски канал, над който обаче има изградени 2 големи моста. Това от части отнема статута му на остров, но пък прави възможен достъпът с кола и автобус.

На територията на Пукет има няколко обособени курорта, около плажовете, които носят и техните имена - Патонг бийч (съответно Патонг сити), Ката бийч, Карон бийч и Равай бийч. Сред тях се отличава Патонг сити като най-популярния сред младите хора, тъй като там е съсредоточен нощния живот. Тук се намира известната улица "Бангла" със стриптийз барове и нощни клубове. На стадион Бангла пък се провеждат боеве по Муай Тай (традиционно тайландско бойно изкуство). В останалите курортчета атмосферата е доста по-спокойна, там могат да се намерят и по-луксозни спа комплекси.

Остров Пукет предлага и много атракции, свързани с близкия допир до животинския и растителния свят - сафари със слонове, шоу с маймунки, градини с орхидеи или снимка с бял тигър.
Съвети при пътуване в Пукет разгледай всички
Местоположение на Пукет
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах