Информация за Порт ъф Спейн

Столица на Тринидад и Тобаго е град Порт ъф Спейн. Държавата Тринидад и Тобаго се намира в Карибския басейн, близо до бреговете на Южа Америка и е част от островната група Малки Антили. Столицата Порт ъф Спейн е разположена на залив около северозападното крайбрежие на острова и има население от 50 000 души.

Поради благоприятното си географско разположение Порт ъф Спейн е водещ град в Карибския регион. Той е основно пристанище за износ на земеделска продукция и промишлени стоки от региона, но също така често е домакин на важни международни политически събития.

Градът е основан до мястото на старо рибарско селище. През 1560 г. испанският гарнизон се разполага на това място, близо до хълм в източната граница на града. Първите испански сгради от XVI и XVII век са били построени между големите мангрови дървета и били измазани с кал. Изградена била и крепостна стена за защита от нежелани посетители.

Най-интересни места за посещение в Порт ъф Спейн са Националният музей и Художествената галерия, площадът Христофор Колумб с фонтана, червената сграда на Парламента, замъкът Сейнт Клер от XIX в., кралският парк Савана и кралската ботаническа градина с удивителна растителност от цял свят.

Гостите на Порт ъф Спейн пристигат първо на международното летище Пиарко, което се намира на 10 км. от града.
Местоположение на Порт ъф Спейн
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах