Информация за Картаген

Картаген е град в държавата Тунис с богато и многовековно минало. Основан през 9 век пр. н. е. от финикийски заселници, в древността Картаген е бил град-държава, чиито останки днес се намират под закрилата на ЮНЕСКО. На територията на днешния град през античността се е простирала великата картагенска цивилизация.

Легендата разказва, че началото на Картаген е поставено от митичната владетелка Дидона, дъщеря на финикийския цар на Тир. Благоприятното му разположение на брега на морето му помага бързо да се разрасне и наложи като водеща икономическа сила в околността.

Така градът се превръща в основен съперник на Сиракуза и Римската империя. Това довежда до конкурентни сблъсъци и градът е разрушен, а жителите му - подчинени в робство. По-късно Картаген е възстановен, но по римски градоустройствен модел.

Днес Картаген е един впечатляващ архитектурен град-паметник, пропит със спомените от величието на две могъщи цивилизации, както и съвременния дух на тунизийското очарование, гостоприемство и топлина. Той е предпочитана туристическа дестинация заради множеството запазени и съхранени в отлично състояние римски останки.
Местоположение на Картаген
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах