Информация за остров Джерба

Остров Джерба е най-големият остров в Северна Африка, разположен в залива Габес, край брега на Тунис. Неговият най-голям град се нарича Хум Сук, а населението му наброява 65 000 души. Свързан е с Тунис чрез път, направен още по време на Римската империя.

Легенда разказва, че именно на остров Джерба са живели хората от “Одисея” на Омир, хранещи се с цвят на лотос. Според древногръцката митология точно тук Одисей корабокрушира по време на пътешествието си през Средиземно море.

Интересна забележителност на острова е една от най-старите синагоги в света, която съществува от над 2000 години. Освен това, любителите на киното са привлечени от Джерба, защото тук е локацията на повечето от външните сцени на първия филм от поредицата “Междузвездни войни”.

Остров Джерба е известен още с красивите си плажове, вълнуващите залези и мекия си климат. До дестинацията има бърз и удобен транспорт, което я превръща в съблазнителна територия за почитателите на екзотиката и античността.
Местоположение на Джерба
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах