Информация за Хамамет

Хамамет е град в Тунис, който се намира на едноименния залив. Разположен на брега на Средиземноморието, населението му наброява 20 000 души, но постоянно се разраства, тъй като около местността има много имигрантски провинции.

Градът е бил колония по времето на Римската империя. Затова и почти всички съхранени от античността архитектурни реликви са повлияни от стила на древните римляни.

Ако предприемете почивка в Хамамет, е добре да знаете, че е желателно да отседнете в хотел с четири или пет звезди. Плажните ивици могат да се използват само от гости на именно такива хотели. В противен случай цените за местенце на пясъка са доста високи.

Интересен факт за града е, че неговият символ е растението жасмин. Именно туристическата част на града носи името на ароматния цвят – Ясмин Хамамет. Навсякъде на територията на областта могат да бъдат намерени сувенири от жасмин, изработени и продавани от местни жители.

Забележителности в Хамамет разгледай всички
  1. Забележителности в Тунис
Местоположение на Хамамет
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах