Информация за Махдия

Махдия е териториална провинция на Тунис, разположена в централно-източната част на страната, с излаз към Средиземноморието. Населението на областта наброява около 380 000 души.

Столицата на провинцията носи същото име – Махдия, намира се на крайбрежието и е обитавана от около 40 000 жители. Местността е основана от финикийски заселници, а по-късно преминава във владение на Римската империя. През вековете Махдия многократно е воювала с италиански окупатори от Генуа и Пиза.

В града са развити риболовът и тъкачната дейност. Гостите на града остават възхитени от превъзходните морски и рибни деликатеси, които местните приготвят по традиционен тунизийски начин – с екзотични и допълващи вкуса на средиземноморската кухня подправки.

Махдия е идеално място за онези, които искат да се потопят в красотата и атмосферата на Тунис, но в същото време желаят да отдъхват необезпокоявани, далеч от грижите и ежедневието.

Забележителности в Махдия разгледай всички
  1. Амфитеатърът Ел Джем, Тунис
Местоположение на Махдия
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах