Информация за Анталия

Анталия се намира на средиземноморското крайбрежие на Турция, административен център на едноименния вилает Анталия. До там се пътува със самолет, което значително оскъпява организираните почивки, сравнено с Кушадасъ, където почти всички предлагани пакети са с автобусен транспорт.

Освен самия курорт Анталия, туристите посещават най-често и съседните Белек, Сиде, Лара и Кемер. В офертите на туристическите агенции те дори се споменават като „почивки в Анталия“, тъй като са разположени само на няколко километра от града. В централните части на град Анталия няма хотели, те се намират в покрайнините и по крайбрежието, затова и тези 4 курорта са предпочитани за туризъм.

Лара е мястото с най-луксозни и скъпи хотели. Плажът е широк и песачлив, което се харесва на българите. Почивките там варират между 900 и 1300 лева за 5-звезден хотел за 7-дневен престой и включен в цената самолетен билет. В Белек и Кемер също има много луксозни хотели, но могат да се намерят и доста по-евтини, три и четири звездни на цени между 500 и 800 лева 7 нощувки.

Офертите на туроператорите за почивка в Анталия и околните курорти, предлагат разглеждане на следните забележителности в града:

- Старият квартал на Анталия - носи името Калейчи, там можете да се разходите сред многото малки джамии и реставрирани дървени османски къщички.

- Пристанището - можете да се порадвате на лодките в някое от множеството уютни кафета и барове.

- пещерата Карайн – намира се на север от града и в нея има запазени останки от най-старото селище в Турция.

Организирано с група пък могат да се посетят още няколко емблематични забележителности в околността – Памуккале и басейните на Клеопатра – целодневна екскурзия, с ранно отпътуване и късно връщане. Сутринта посещение на образуваните бели „замъци” от отлаганията на минералните варовикови извори. След обяд - останките от римския град Хиераполис с амфитеатъра, храма на Аполон и древна базиликата. Добре е да се носят бански костюми. Цената е около 50 Евро с включени входни такси и обяд.

Популярна е и екскурзията с яхта до остров Кекова - От яхтата се наблюдават останки от древно римско селище, потънало при земетресение. След обяд се посещава църквата „Св. Николай“. Включен е обяд и по желание къпане и почивка на острова.

Река Kьопрюлю пък предлага отлични условия за рафтинг, с което са се съобразили и туристическите агенции. Екскурзията включва трансфер, професионален водач-инструктор за групата и обяд сред природата. Цената е около 40 евро на човек.
Местоположение на Анталия
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах