Информация за Дерин Кую

Дерин Кую е град и район на провинция Невшехир в региона на Централна Анатолия, Турция. Населението наброява около 20 000 жители. Областта покрива на площ от 445 кв. км и на средна надморска височина от 1300 м, с най-висока точка - връх Ертас на (1988 м).

Разположен в Кападокия, Дерин Кую се отличава с големия си подземен град, който е основна туристическа атракция. Историческият район на Кападокия, в която се намира Дерин Кую, съдържа няколко исторически подземни градове, издълбани в уникална геоложка формация.

Най-старият писмен източник за подземни градове са писанията на Ксенофонт. В своя труд Анабасис той пише за семейства, живеещи в Анадола в подземни къщи.

В подземния град Дерин Кую има най-малко осем нива на дълбочина до 85 м и тук по време на бедствие могат да се укриват хиляди хора. Учените отбелязват, че произходът на града не е напълно изяснен, би могъл да бъде свързан с древни персийски традиции.
Местоположение на Дерин Кую
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах