Информация за Дидим

Дидим е атрактивен курорт на Егейските брегове на Турция. Разположен е на приблизително 200 километра южно от Измир. Броят на населението в Дидим е около 42 000 човека.

Изключително примамливо място за почивка, заради дългите и привлекателни пясъчни плажове, синьо море и голямо историческо богатство. Освен това Дидим разполага с благоприятен климат дори и през зимата. През януари също могат да се практикуват водни спортове.

През 80-те и 90-те години Дидим, придобива широка известност. Основното качество на курорта е спокойствието, което предлага. А също така и прелестни пейзажи.

Важните Йонийски градове Милет и Дидима се намират в близост до Дидим. В Дидима могат да се наблюдават останките на йонийския храм на Аполон, чийто мощни колони и до днес сочат към небето. Храмът е бил едно от най-свещените места през античността. Храмът и светилището са разрушени още по време на Персийските войни. Този, който днес се извисява е възстановен след победата на Александър Велики над Персите.

В древният град Милет имате възможността да видите доста добре запазените античен стадион и театър, баните на Фаустина и храмът на Серапис. В миналото Милет е бил процъфтяващо и развито селище, което нямало равно по красота и прелест.
Местоположение на Дидим
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах