Информация за Фетие

Фетие е морско курортно градче в Турция, разположено на западния бряг на залива Фетие, на брега на Средиземно море. Намира се на територията на вилаета Мугла. Лятото е сухо и горещо със средна температура 34 градуса, а зимата – мека и влажна със средна температура 16 градуса. Градът е основна туристическа дестинация и е посещаван всяка година от хиляди туристи. Предлага чудесни плажове, исторически забележителности и е любимо място на парапланеристите.

Градът е разположен върху руините на античния Телмесос, който се е намирал в област Ликия. Първите данни за града са, че е бил завладян от персите през 547 г. пр. Хр., след това има период на самостоятелно съществуване, докато през 333 г. е завладян от Александър Велики. По-късно е част от Византийската и Османската империи.

Туризмът в града е най-силно развит през летния сезон, като най-честите посетители на курорта за британците. Богатата история на града може да се проследи в музея на Фетие, където можете да видите както древни артефакти, така и по-нови. Това е може би и единственият град в света, в който можете да видите саркофази на улицата, които стават особено впечатляващи през нощта, когато са осветени. Саркофазите, гравирани в ликийски стил, са на различни места из целия град и според формата си показват какъв човек е бил погребан вътре.
Местоположение на Фетие
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах