Информация за Кемер

Кемер е морски курорт и район в провинция Анталия, Турция, на брега на Средиземноморието. Намира се на 40 км от Анталия, в близост до Турската ривиера. Населението му наброява около 35 000 жители. Кемер има 4 общини - Белдиби, Камуйва, Гьонюк Текирова.

Брегът има типично средиземноморско горещо сухо време и топло море. В разгара на лятото температурите често надвишават 40 ° C. Зимата тук пък винаги е съпроводена от обилни валежи.

До началото на 80-те години на миналия век градът е бил тих селски район, но днес той играе много важна роля в областта на туризма в Турция.

Един от най-големите забележителности на Кемер е естествената хармония между морето, планината и боровата гора. Брегът от Белдиби до Текирова изобилства се от девствени плажове и заливи. Районът привлича със спокойствието, което и излъчва и с възможностите за пълноценна почивка, които преглага. Курортът има добра международна репутация в страни като Германия, Холандия и Русия.

На брега е разположено голямото яхт пристанище. Кемер е оживен с клубове, барове и ресторанти.

Годишните събития в района включват арт фестивали, рали шампионати, състезания по мотокрос. Международни поп звезди и диджеи като Таркан и DJ Тиесто почти ежегодно правят летни музикални партита на този бряг.
Местоположение на Кемер
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах