Информация за Коня

Град Коня е разположен в централната част на Турция. Жителите на градската агломерация са над 1 милион, което прави Коня седмият най-населен град в страната.

Коня може да се похвали с дълга история, като е считан за един от най-старите градове в целия свят. Населяван е от около 7 хиляди години пр. Хр., по времето на Неолита и късната Каменна епоха. Градът бележи най-голям възход по времето на селджукските султани, XI-XIV век, когато изпълнява функциите на столица.

Коня често е определян и като един от най-религиозно-консервативните метрополитни центрове в Турция. Някога е бил познат като „Убежището на Исляма“, като в днешни дни жителите му са все още отдадени на религията.

Някои от основните забележителности в града включват джамията „Алайдин“ (12-13 в.) и кулата „Селджук“, която е най-високата сграда в Коня. В града могат да бъдат посетени и различни музеи.
Местоположение на Коня
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах