Информация за Мармарис

Мармарис е голям и оживен курорт, разположен на Турската ривиера. Намира се на северния бряг на залива Гьокова, в провинция Мугла, югозападна Турция. Населението му е около 30 000 души, като през активния летен сезон, който продължава от май до края на октоври, градът побира близо 500 000 души.

Организираните почивки в Мармарис се предлагат с трите типа транспорт – самолет, автобус и собствен. Най-много се промотират програмите с автобусен превоз. Цената на една такава почивка за 7 нощувки на база All inclusive в 3-звезден хотел е около 300-450 лева. При 4-звездните хотели цената е около 500-600 лева, а при 5-звездните около 700 – 800 лева. По-различно стоят нещата при самолетните екскурзии, разбира се, където полетът значително оскъпява целия пакет – около 800-1000 лева за 4-звезден хотел. Лети се с чартърен полет от София или Варна до Бодрум и след това с автобус за около час до Мармарис.

Една от интересните допълнителни екскурзии, които се организират по време на почивките в Мармарис е посещение на най-близкия гръцки остров Родос. Там може да се види прочутия Родоски колос – статуята на Бога слънце, едно от седемте чудеса на древния свят. В програмите по желание са включени и екскурзии до Памуккакле, басейните на Клеопатра и до аква парковете в околността.

В самия курорт Мармарис може да се види много, тъй като има богата история. Не е изяснено точно кога е създадено селището, но данните показват, че към 6-ти век пр.н.е. е било познато под името Фискос, част от Кария. Градът е бил част от Римската империя, по-късно Византия. В началото на 16 век се разгарят ожесточени битки между османците и рицарите кръстоносци за контрол над града и близките острови Додеканези. Замъкът в Мармарис е възстановен през 1522 от османския султан Сюлейман. Под егидата на Министерството на културата крепостта е била преобразувана в музей. Има седем галерии, от които най-голямата се използва като изложбена зала и дворът е украсен със сезонни цветя.

Един от най-лазурните и приятни за почивка квартали на Мармарис е Ичмелер, намиращ се на 8 км. от центъра на града. В него има много хотели и живописно сливане на планина с море и страхотни гледки. В превод името му означава "изгубен рай", точно както местните наричат самия Мармарис.
Местоположение на Мармарис
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах