Информация за Трабзон

Трабзон е град на брега на Черно море и столица на провинция Трабзон. Населението му наброява около 230 000 жители.

Трабзон, разположен на историческия път на коприната, представлява смесица от религии, езици и култура, формирани в продължение на векове и търговска врата към Иран и Кавказ.

Хрониките сочат, че търговци от Венеция и Генуа са посещавали често града през средновековния период, за да обменят коприна, лен и вълнен плат между Европа и Близкия изток. По време на османския период, Трабзон, поради изключително стратегическото си местомоложение, се превръща в център на търговията с Иран и Кавказ.

Трабзон има типичния за региона на Черно море климат с достатъчно валежи. Лятото е горещо и влажно, а средната максимална температура е около 27 ° C през август. Зимата е прохладна и влажна, а най-ниската средна минимална температура е около 5 ° C през януари.

Тук може да се насладите на традиционната кухня на Трабзон, която изобилства от риба. Градът отговаря на 20% от общото производство на риба в Турция. Регионални ястия включват пикантни агнешки кюфтета, питка, с пълнеж от говеждо месо, сирене и яйца, турско фондю, което се приготвя с царевично брашно, прясно масло и сирене, супа със боб и зеле.
Трабзон е изключително известен с лешниковите и черешовите си гори.

Черноморският регион на Турция е най-големият производител в света на череша и лешник. На територията на областта растат и много билки, които се превръщат в ароматен турски чай.
Местоположение на Трабзон
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах