Информация за Ван

Ван е град, разположен в източната част на Турция, в близост до езерото Ван. Населението на града е около 361 хиляди жители.

За първи път градът се появява преди 3 000 години. С днешна дата Ван е модерен малък град. В града има археологически и етнографски музеи. Освен това, на необитаемият остров Акадамар, сред диви маслинени дървета се намира църквата „Светият кръст“. Църквата датира от X век. Според местните легенди, островът Акдамар получава своето име от трагична любовна история. Мъж се влюбва в жена на име Тамар, която живеела на острова. Той я посещавал всяка вечер, докато една нощ вълните на езерото не го погълват. Докато потъвал той извикал „Ах, Тамар!” и от там Акдамар. Местният фолклор смята, че езерото Ван е омагьосано и ангели редовно излизат от него.

Самата църква, е с размери едва 15 на 12 метра, има формата на кръст и конусообразен покрив. Тя е изградена от червени туфи, донесени на острова от далечни каменоломни. В църквата могат да се видят западнали, но все още впечатляващи фрески. Именно там е разказана в рисунки цялата история от Адам и Ева до Давид и Голиат. Красиви и високи релефи отвън, правят църквата произведение на изкуството.
Местоположение на Ван
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах