Информация за Киев

Смятан за един от най-старите градове във Източна Европа, Киев привлича хиляди международни туристи всяка година със своите културни, исторически и архитектурни паметници на културата.

Столицата на Украйна е също и най-голям град в страната. Разположен е в централната част на северна Украйна, при вливането на р. Десна в р. Днепър. населението на града е около 2.8 милиона души.

Повечето от забележителностите, които са от интерес за туристите на града, са религиозни сгради. Някои от най-известните включват: манастирът Киевско-Печерска лавра, манастирът Св. Михаил със своите златни куполи, църквите Св. София и Св. Андрей и още много други. В допълнение могат да бъдат посетени Националната опера, Киевският младежки театър, Златната порта, площадът на Независимостта, както и централната улица Крещатик.
Всички посетители на Киев, които възнамеряват да използват градския транспорт в града, и в частност метрото, сигурно биха били заинтересувани от факта, че в Киев се намира най-дълбоката метро станция в света. Името й е Арсенална, и е изградена на цели 105.5 м. под земята.

Забележителности в Киев разгледай всички
  1. Киево-Пeчерската лавра, Киев
  2. Катедралата „Света София”, Киев
Цени в Киев
Съвети при пътуване в Киев разгледай всички
Местоположение на Киев
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах