Информация за Кеймбридж

Кеймбридж е университетски град и административен център на графство Кеймбриджшър, Англия. Намира се в Източна Англия, на брега на река Кам, на около 80 км на север от Лондон. Населението му наброява 130 000 жители.

Кеймбридж е най-популярен като седалище на едноименния университет, който е основан през 1209г. и е обявен за един от петте най-добри университети в света. Днес Кеймбридж е високотехнологичен център, чиито икономически показатели се развиват чрез софтуерни и биотехнологични индустрии.

В града често се осъществяват различни спортни мероприятия, свързани с футбол, крикет, ръгби, тенис и водни спортове. Тук тренират и местните футболни клубове “Кейбридж Юнайтед” и “Кеймбридж сити”.

Кеймбридж също така е и домакин на няколко ежегодни музикални фестивали, някои от които посветени на фолклорните мелодии. Тук се провежда и един от най-мащабните карнавали на бирата. В Кеймбридж е създадена известната група “Пинк Флойд”.

Кеймбридж е един от най-красивите университетски градове в света с исторически значими архитектурни паметници. Прекрасният му, гостоприемен облик се допълва и от средновековните университетски сгради, калдъръмените улички в старинната му част, лодкарите по река Кам и хилядите колоездачи.
Местоположение на Кеймбридж
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах