Информация за Кардиф

Кардиф е пристанищен град, който се намира в южната част на Уелс. Локализиран е на мястото, където реките Илай и Таф се вливат в залива Бристол, а оттам и в Атлантическия океан. Населението му наброява около 300 000 жители.

Градът е изпълнен с впечатляващи забележителности, които будят интерес у туристите. Замъкът Кардиф е един от най-интригуващите архитектурни обекти, разположен в сърцето на Кардиф. Друга атрактивна и внушителна постройка е модерният стадион “Милениум”, който придава на града един съвременен облик.

Почитателите на английския футбол познават Кардиф чрез неговия футболен отбор “Кардиф Сити“, който е дългогодишен участник е в английската футболна група Чемпиъншип.

В Кардиф се помещава и седалището за Уелс на телевизията “BBC”. Тук често се снимат много научно-популярни продукции, свързани с историята на Великобритания.

Кардиф привлича туристите със спокойствието, което излъчва, с китната зеленина и красота, със своя пъстър градски пейзаж.
Местоположение на Кардиф
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах