Информация за Уелс

Уелс e една от четирите съставни географски области на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия със столица град Кардиф. На изток Уелс граничи с четири английски графства - Чешър, Шропшър, Херъфорд и Глостър, а от всички други страни е заобиколен от море – каналите Бристол и Свети Георги и Ирландско море. Населението възлиза на почти 3 милиона души. Местните жители наричат Уелс "земя на песента".

Територията на Уелс има важно историческо и културно наследство, защитено и от ЮНЕСКО. Тук през Средновековието са били построени множество замъци, които са били обитавани от местни благороднически династии. Всяка една от крепостите крие интересно и загадъчно минало, изпълнено с много легенди и мистерии.

Уелс притежава разнообразни релефни форми и е богат на регионални култури. Едната половина на историко-географската територия е силно индустриализирана и урбанизирана, докато другата част на областта по-скоро се развива в селскостопанската дейност и там предимно се отглежда добитък.

Местните традиционни храни включват агнешко месо, което е изключително популярно и консумирано в тези части на Острова.

Националният символ на географската област Уелс е червеният дракон, който съществува още от времето на крал Артур.

Уелс притежава и собствена еарогара - "Ауир Кумрии".
Местоположение на Уелс
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах